Kärleksmums-muffins

God morgon! Här kommer ett riktigt gott recept på något ni kan ha till fredagsfikat. När det kommer till långpannekakor så är kärleksmums (eller mockarutor - kärt barn har många namn) min absoluta favorit och till och med jag som inte tycker om kaffe anser att det är ett måste i glasyren. Ibland kan det dock vara trevligt att göra kärleksmums-muffins istället för en långpanna, jag tycker att det är trevligt när man får en muffins som är till en själv - som en liten present nästan =) Jag vet att det brukar vara kokos på toppen men nu blev glasyren så fin så att jag bestämde mig för att hoppa över det den här gången.
Ingredienser till 16 st
4 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2,5 tsk bakpulver
150 g smät smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
Glasyr
2 msk espressokaffe
75 g smör smält
4-5 dl florsocker
1 msk vatten
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker, vaniljsocker och ägg vitt och pösigt. Blanda i mjölken och det smälta smöret i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna i en skål ordentligt och vänd sedan ner det så att det blir en jämn och fin smet. Fyll en spritspåse med smeten och fyll muffinsformarna till 3/4. Grädda i mitten av ugnen i ca 16-18 minuter. Låt svalna helt.
Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren till en spritsbar konsistens (det kan behövas att du ställer in den en kort stund i kylen så att den stelnar lite). Fyll sedan en spritspåse med glasyren och sätt en stjärntyll längst fram. Spritsa ut glasyren över muffinsen och låt sedan stelna i kylskåpet en stund. Ta ut muffinsen en stund innan du ska äta den så att den är rumstempererad.










Åh mums så goda dessa ser ut :)