Krispiga smördegsflarn med örter och potatis

Efter en lång midsommarhelg med mycket matlagning kanske man inte har lust att ställa sig och laga massor av mat (eller så har man mycket rester kvar från gårdagen) så här kommer ett enkelt recept på smördegsflarn med potatis och örter som passar jättebra som tilltugg till en god soppa. Här hemma åts de tillsammans med gulaschsoppa på burk och det blev supergott, flarnen är både matiga och krispiga och har mycket goda smaker i sig. 
 
Ingredienser
1 rulle färsk smördeg
3 stora potatisar
1 vitlöksklyfta finhackad
1,5 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
Uppvispat ägg till pensling 
 
Gör så här
Låt smördegen vara i rumstemperatur i 15 minuter. Skiva potatisen tunt och lägg i en skål tillsammans med vitlöken, örterna, salt, peppar och olivolja. Blanda runt allt så att det är ordentligt blandat. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper och lägg ut potatisen i ett tunt lager ovanpå smördegen men lämna 1 cm fri från kanterna. Vik upp kanterna  på smördegen och pensla dem med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader varmluft i ca 20-30 minuter till smördegen har blivit gyllenbrun och potatisen genomlagad. Skär i lagom stora bitar. 
 
 
 
 
#1 - - Mikaela:

Så otroligt gott det ser ut, det vattnas verkligen i munnen. Nu äter jag inte gluten, men jag ska prova att byta ut till glutenfri smördeg.

Svar: Ja de är supergoda, finns det glutenfri smördeg att köpa eller gör du egen? Ha en jättefin kväll!
Lina