Minilimpor med smak av oregano

God eftermiddag! Nu är vi färdiga med själva flytten till vår nya lägenhet och jag står i ett mindre hav av kartonger som ska packas upp under resten av dagen + imorgon då vi är lediga från jobbet. Det känns som att vi kommer att sova gott i vår nya Hästens-säng som kom idag och som nu är uppmonterad i det nya sovrummet. 
 
De här goda minilimporna gjorde jag häromdagen och de blev goda med en härlig smak av oregano som för tankarna bort till medelhavet och maten där. Jag använde torkad oregano i mina limpor eftersom jag tycker att oregano smakar mer när den är torkad men det går jättebra att använda sig av färsk finhackad oregano om man vill. Vi doppade det här brödet i en god olivolja med lite flingsalt i och åt som kvällsnacks och det tog inte lång stund innan limporna på skärbrädan var slut =) 
 
Ingredienser 
25 g jäst
3 dl ljummen mjölk
1,5 tsk salt
1,5 tsk olivolja
2 tsk torkad oregano
7-8 dl vetemjöl special 
 
Gör så här
Lös upp jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt olivolja, salt, torkad oregan och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg i maskin ca 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter under bakduk. Dela degen i lagom stora bitar (formarna ska vara ungefär halvfyllda) och lägg ner i formarna. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in bröden i ugnen och sänk temperaturen till 225 grader. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna innan du tar ur dem ur formarna.