Minipajer med ost och skinka

God eftermiddag! Nu är det inte lång tid kvar innan semestern börjar och man kan sitta och ha picknick hela dagen i en trevlig park om man vill. Här kommer ett jättegott, enkelt och snabbt recept på minipajer med ost och skinkfyllning som passar perfekt både som picknickmat, plockmat, förrätt eller som en vanlig middag. Jag använder mig av färsk smördeg som pajformar och det blir sådär härligt frasigt och gott att äta. 
 
Ingredienser till 6 pajer 
1 paket färsk smördeg 
2 ägg 
1 dl mjölk 
1 gul lök
2 dl riven ost 
1 litet paket rökt skinka 
Smör till stekning och pensling av formarna 
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken i små bitar och stek i en stekpanna med lite smör. Pensla muffinsformen med smält smör så att inte smördegen ska fastna. Skär smördegsplattan i 6 lika stora delar och tryck ner bitarna i muffinsformarna, det gör inget om det hänger över lite på kanterna. Fördela den stekta löken i formarna, strimla skinkan och lägg ner den i formarna. Vispa ihop äggen och mjölken till en äggstanning och fördela den jämt i formarna. Toppa med den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.