Smäckra Madeleinekakor

God morgon! Hoppas att ni har haft en superfin helg! Ännu en ny arbetsvecka som börjar med en planeringsdag där vi ska byta avdelningar och det ska bli jätteskönt att äntligen få göra det, det känns som att vi har gått och väntat på det i flera veckor nu. Det kommer nog att bli en lång men rolig dag och man kommer att vara rejält trött i både huvudet och armarna när dagen är slut =)
Jag var på Leila's general store för ett tag sen och köpte en plåt för madeleinekakor som jag invigde igår och det var faktiskt första gången som jag provade att äta madeleinekakor. När jag hade tagit en tugga tänkte jag; "varför har jag väntat i 29 år på att prova det här, det var ju hur gott som helst!" För er som inte har smakat Madeleinekakor så är det ungefär som en snäckformad sockerkaka i portionsformat med en tydlig citronsmak som är väldigt god - inte den där beska citronsmaken det kan bli ibland.
Ingredienser för 8 st
75 g mjukt smör
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Finrivet skal av 1 citron
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa ihop smöret, vaniljsocker, strösocker och citronskal krämigt i en bunke. Tillsätt de 2 äggen och rör i dem i smeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Pensla en madeleineplåt med smält smör och klicka ner smet i fördjupningarna så att de nästan är fulla. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp dem ur formarna direkt och låt svalna på ett galler. Ät och njut!





