Småkakor med kanel och socker

God morgon! Har ni sovit gott? Snart ska vi gå och äta frukost på Heaven 23 på hotellet men innan det tänkte jag tipsa er om en jättegod småkaka som jag bakade häromdagen; det är en spröd liten kaka med kanel och socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =) 
 
Ingredienser till ca 50 st 
5,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
300 g kallt smör 
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker 
1 msk vatten 
1 uppvispat ägg till pensling 
1 tsk kanel
2 msk strösocker 
 
Gör så här
Skär smöret i små tärningar och lägg i en bunke. Blanda ihop florsocker, potatismjöl, vetemjöl och vaniljsocker och blada sedan ner det i bunken med smöret. Arbeta snabbt ihop det till en deg, låt vila i kylskåp i ca 1 timme. Ta fram degen och rulla små bollar av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ta fram en gaffel och tryck på bollarna så att de plattas till lite och får fina spår av gaffeln. Pensla kakorna med ägget och blanda ihop kanelen med strösockret och strö över kakorna. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter på 200 grader varmluft. 
 
#1 - - Mjolkfriabakverk:

Mums!

Svar: Småkakor är jättegott och de här kanelkakorna är en favorit ☺ ha en jättefin kväll!
Lina