Smördegsinbakad kassler med vitlöksost

God morgon! Hoppas att ni har sovit gott och ska hitta på något roligt i helgen. Idag ska vi på dop för min mans brors dotter i Norrköping så om några timmar ska vi packa in oss i bilen och åka iväg.
Har ni några minnen av kassler som man åt när man var liten? Jag minns att vi i skolan fick "Kassler Hawaii" som bestod av en torr skiva kassler med en skiva ananas på samt en skiva smält ost som serverades med torrt långkornigt ris och det var ju inte världens roligaste kasslerrätt. Här däremot har jag valt att göra en smördegsinbakad kassler med vitlöksost och gräslök som blir jättegod och krämig =)
De här kasslerknytena gjorde jag till middag och serverade med en god sallad men om man vill kan man göra dem mindre och servera som plockmat eller förrätt.
Ingredienser till 6 knyten
1 rulle färsk smördeg
6 skivor kassler
0,5 finskuren gräslök
1 dl creme bonjour vitlöksost
1 uppvispat ägg till pensling
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen och låt ligga i 10 minuter i rumstemperatur. Skär sedan smördegen i 6 lika stora rektanglar och bred på en klick vitlöksost vid kortändan av varje rektangel. Lägg på en skiva kassler, ytterligare en klick vitlöksost och toppa med den hackade gräslöken. Vik sedan den ena kortsidan av smördegen mot den andra så att det bildas ett litet paket. Nyp ihop kanterna på smördegen och gaffla kanten också så att den håller helt tätt. Pensla alla smördegspaketen med det uppvispade ägget och tillaga sedan i mitten av ugnen i ca 20 minuter, då ska smördegen ha en fin gyllenbrun färg och vara frasig. Ta ut och låt svalna lite på galler innan du serverar den.









Åhh vad gott det där såg ut! Ska definitivt testa att göra det någon dag :D