Spröda goda strassburgare

Jag älskar goda spröda kakor med smak av vanilj och de här strassburgarna är precis en sån kaka. Jag har tidigare dragit mig lite för att göra just strassburgare eftersom jag har tyckt att det har varit svårt att få till en bra spritsbar deg (min har aldrig gått att spritsa förut utan varit som en hård klump som inte ens stålmannen skulle ha kunnat spritsa ut). Efter lite efterforskning på nätet så förstod jag att man måste vispa degen fluffig och att det är viktigt hur man håller spritspåsen för att kunna få så mycket kraft som möjligt och nu funkade det att spritsa ut kakorna =)
Ingredienser
100 g mjukt smör
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1,25 dl vetemjöl
Gör så här
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt potatismjölet och vetemjölet och vispa till en ljus fluffig deg (använd elvisp). Lägg degen i en spritspåse med en stjärntyll i och spritsa ut ca 10 cm långa kakor. på en bakplåtspappersförsedd plåt. Grädda i 10 -14 minuter i 175 grader. Låt svalna på galler.





Kommer du ihåg att farmor bakade sådana?