Spröda goda syltkakor

God morgon! Här kommer den tredje i raden småkakor som jag har bakat av samma deg och självklart är det nu dags för en syltkaka. En riktigt god syltkaka är ju hur gott som helst och min favoritsylt är hallonsylt så därför blev det en hallonsyltis den här gången. Ibland när jag använder mig av hallonsylt i kakor så brukar jag blanda ut lite maizena eller potatismjöl i sylten för att den inte ska rinna ut men den här gången glömde jag faktiskt bort den men det blev väldigt bra ändå =)
Receptet på grunddegen hittar ni här
Ingredienser
1 sats grunddeg
0,5 dl hallonsylt
Gör så här
Rulla små bollar av degen och lägg på en plåt. Tryck med fingrarna på bollen så att det blir en platt kaka och gör försiktigt en fördjupning med fingret i mitten av kakan. Lägg ner sylten i en spritspåse och spritsa försiktigt en liten klick sylt i varje fördjupning i kakorna. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter på 175 grader varmluft.






