Fantastiskt god pizza bakad på baksten

Igår åt vi en hemmagjord pizza bakad på baksten och det blir så himla gott, pizzabottnen blir krispig och det smakar hur gott som helst. Om ni inte har en baksten tycker jag att ni ska inverstera i en om ni bakar mycket bröd eller älskar pizza för resultatet blir så mycket bättre med baksten än utan. Sätt in bakstenen på 250 grader i ugnen 1 timme innan du ska använda den så att den är riktigt het. 
 
Den här pizzan har vi toppat med tomatsås, parmaskinka, rödlök, buffelmozzarella och ruccola, enkelt och supergott! 
 
Pizzadeg
2 dl ljummet vatten
25 g jäst
6 dl vetemjöl special
3 msk olivolja 
1 nypa salt
 
Gör så här
Lös upp jästen i vattnet, tillsätt sedan olivoljan och saltet. Tillsätt vetemjölet och knåda tills du har fått en smidig deg. Jäs under bakduk i 30 minuter. Dela degen i 4 delar och kavla ut runda pizzabottnar som är lagom tunna. Bred ut ett tunt lager tomatsås över pizzabottnen, toppa med skivad rödklök, parmaskinka och skivad buffelmozzarella. Grädda på baksten på 250 grader i ca 10 minuter. Avsluta med att toppa med ruccola, ät och njut! 
 
 
#1 - - JCW:

Gu vad du kan!