God matig köttfärspaj

Idag har vi ätit den här goda köttfärspajen till lunch, den är både supergod, mättande och enkel att göra. Pajer är något som jag har fastnat mer och mer för på senaste tiden, tycker att det är roligt att testa nya smakkombinationer och variationer på pajerna.
Ingredienser 6 portioner
400 g köttfärs
4 msk tomatpuré
1 gul lök
2 dl riven ost
1 tsk oregano
1 hackad vitlök
1 msk smör
3 ägg
3 dl mjölk
Pajskal
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
125 g smör
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till degen i en bunke och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (26-28 cm i diameter) och förgrädda pajskalet i 10-15 minuter i 200 grader.
Hacka löken och vitlöken och fräs sedan i en stekpanna med lite smör tills det har blivit mjukt. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är färdig, tillsätt då tomatpurén, oreganon, salt och peppar. Ta av från värmen och rör runt så att allt blandar sig med varandra. Låt svalna lite. Häll sedan över köttfärsröran i pajskalet och bred ut i ett jämt lager.
Vispa ihop äggen och mjölken och häll sedan äggstanningen över köttfärsröran. Toppa med den rivna osten och sätt sedan in pajen i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader. Ät och njut =)







Mmm, älskar köttfärspaj :D