Koreanska marinerade grönsaker

God morgon! Idag ser vädret lite bättre ut än igår iaf, det verkar inte vara regn på G iaf =) Såg igår att mitt recept på hemmagjord wienernougat var på första sidan på blogg.se så det kändes jättekul =)
 
Tänkte tipsa er om väldigt goda och hälsosamma marinerade grönsaker som är ett bra alternativ till den vanliga middagssalladen med gurka, tomat och sallad. I den koreanska matkulturen är det viktigt och vanligt med marinerade grönsaker som en del av måltiden (eller förrätter) och här kommer 2 av mina favoriter. Jag har marinerat gurka och böngroddar och tycker att det är gott att äta som tillbehör till maten istället för en klassisk sallad. Grönsakerna håller sig minst 1 vecka i kylen i en burk men de är så goda att man äter upp dem snabbare än så. 
 
Marinerad gurka
1 stor gurka
2 tsk koreanskt chilipulver
1 tsk salt 
1 tsk risvinäger
1 tsk socker 
 
Gör så här
Skär gurkan i smala skivor och lägg sedan ner dem i en skål. Tillsätt de andra ingredienserna och blanda runt allt. Låt stå i kylen i några timmar och blanda runt en gång i timmen. Förvara sedan i en lufttät burk. 
 
Sesammarinerade böngroddar
1 ask med böngroddar
3 tsk sesamolja
1 tsk salt 
 
Gör så här
Förväll böngroddarna snabbt och skölj sedan av dem i iskallt vatten. Lägg böngroddarna i en skål och tillsätt saltet och sesamoljan och blanda runt allt. Låt stå och dra i kylen i någon timme innan servering. 
 
 
 
#1 - - therese:

Hej, kör dagens blogg på bloggen, skulle vara roligt om du ville vara med :)

kram /therese

Svar: Det vore roligt att vara med där ☺ ha en jättefin dag!
Lina

#2 - - Mårtensson kök:

Vilka bra tips, de marinerade böngroddarna ska vi absolut ta och prova! Spännande med koreansk mat, det är inget som vi gjort så ofta.

Svar: Ja det tycker jag absolut att ni ska prova, böngroddarna är hur goda som helst och väldigt smakrika =) Ha en jättefin kväll!
Lina