Minibiskvier

Igår bakade jag 2 sorters minibiskvier; den ena är med hallonsmak och mörkt chokladöverdrag och den andra är med mangosmak och vitt chokladöverdrag. Det här är faktiskt första gången som jag provar att baka biskvier och det blev riktigt lyckat och gott =) Min favorit är nog den med mangosmak och vitt chokladöverdrag, den blev riktigt god.
Ingredienser
200 g mandelmassa
1,5 äggvita
100 g mjukt smör
2 msk hallonpuré
2 dl florsocker
1 äggula
100 g mjukt smör
2 msk mangopuré
2 dl florsocker
1 äggula
150 g mörk choklad till chokladöverdraget
150 g vit chokald till chokladöverdraget
Gör så här
Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan till en smidig smet. Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar som är ungefär lika stora som en 5-krona på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter, låt svalna på galler.
Rör ihop ingredienserna till de 2 smörkrämerna, ställ in skålarna i kylen/frysen en liten stund om krämen är för lös. Spritsa sedan smörkrämen på bottnarna och ställ in i frysen en stund så att smörkrämen stelnar. Smält chokladen till chokladöverdraget i 2 vattenbad och låt sedan svalna lite. Ta ut biskvierna från frysen och doppa dem snabbt i chokladen, ställ sedan in i kylen för att stelna.









Å mums så gott det ser ut :D