Mördegsformar med grädde, choklad och hallon

Jag tyckte att det var så roligt att baka miniblåbärspajer med mina nya små mormorsformar att jag bestämde mig för att använda dem igen och gjorde mördegsformar med choklad, grädde och hallon. De här mördegsformarna blir en lagom stor munsbit och är knapriga samtidigt som de smälter i munnen när man äter dem.
För att de ska hålla sig knapriga även efter att grädden är ispritsad så har jag penslat insidan av formarna med mörk choklad, det ger även en god chokladsmak.
Ingredienser
0,5 dl florsocker
0,5 dl maizena
100 g rumstempererat smör
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 msk sirap
1 dl vispgrädde till fyllningen
Mörk choklad att pensla formarna med
Hallon till dekoration
Gör så här
Blanda alla ingredienserna till mördegsformarna och arbeta snabbt ihop dem till en smidig deg. Pensla mormorsformarna med smält smör och mjöla sedan dem, var noga så när du gör detta, annars blir det jobbigt att få ut mördegen ur formarna. Tryck ut mördegen i formarna i ett jämt lager och grädda sedan i ugnen 175 grader i ca 10 minuter, mördegen ska bli gyllenbrun.
Ta ut formarna ur ugnen, låt stå i 1-2 minuter och knacka sedan försiktigt ut mördegsformarna ur mormorsformarna. Låt svalna helt på galler. Smält lite mörk choklad och pensla insidan av mördegsformarna, vispa grädden ganska styvt. När chokladen har stelnat i formarna så spritsar du i en lagom stor gräddblomma i formarna och toppar med ett hallon. Ät och njut!





Men hur goda ser inte de ut ? Verkligen jättefina :)