Rabarbermuffins med crumble

Idag har jag bakat rabarermuffins toppat med crumble och det blev väldigt gott =) Eftersom rabarbern växer så det knakar ute på balkongen så får man skörda 1 stjälk i veckan och då måste man ju hitta på något roligt med den så den här gången blev det rababermuffins. Först var jag sugen på att göra en rabarbersmulpaj men en rabarberstjälk kändes lite futtigt till det så då blev det en kompromiss - rabarbermuffins med smuldeg.
Jag har använt mig av det här receptet till muffinssmeten och sen har jag smaksatt rabarbern med lite kanel, socker och vaniljsocker. Crumblen är en vanlig smuldeg med 75 g smör, 2 dl havregryn, 1 dl vetemjöl och 1 dl strösocker. Som vanligt så använder jag mig av en spritspåse när jag fyller mina muffinsformar för att slippa spilla smet över halva formen.
Gör så här:
Gör muffinssmeten och crumblen. Skala och skär rabarben i små bitar och smaksätt den med 1 msk strösocker, vaniljsocker och kanel. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och lägg sedan på en sked av rabarberbitarna. Toppa muffinsen med crumble och grädda i 200 grader varmluft i ca 15 minuter i mitten av ugnen.













