Såå god canneloni med pesto, mozzarella och prociutto

God morgon! Hoppas att ni har sovit gott =) Måste bara tipsa er om en jättegod pastarätt som vi åt häromdagen; cannelonis med prociutto, mozzarella, pesto och tomatsås. Mozzarellan smälter ut i långa härliga tuggiga band, peston ger en extra smak-kick, prociutton bidrar med en trevlig sälta och den basilikakryddade tomatsåsen binder samman allt. 
 
Jag använder mig av färska lasagneplattor när jag gör cannelonis, vet att det finns torkade rör att köpa också men jag tycker att det är mycket enklare att rulla ihop lasagneplattorna än att stå och pilla i fyllning i små rör. Till den här rätten använder jag mig av Barillas färdiga tomatsås med basilikasmak som man köper på burk och den är faktiskt väldigt god, brukar använda den som tomatsås på pizzor också. 
 
Det finns ju olika typer av mozzarella och i den här rätten tycker jag att man kan använda sig av en ko-mozzarella istället för en äkta buffelmozzarella. Buffelmozzarellan brukar släppa mycket vätska när den tillagas och till den här rätten blir faktiskt ko-mozzarellan bättre (men ta inte den allra billigaste). 
 
Ingredienser till 4 portioner
8 färska lasagneplattor 
1 dl pesto
1,5 burkar Barilla tomatsås med basilikasmak
16 skivor prociutto
2 st Galbani maxi mozzarella 
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram lasagneplattorna och lägg ut dem på en arbetsbänk. Lägg en klick pesto på varje lasagneplatta och bred ut peston över hela plattan. Lägg på 3 skivor mozzarella på ena kortsidan av lasagneplattan. Toppa med 2 skivor prociutto per lasagneplatta och rulla sedan ihop dem, se till att få skarven nedåt. Ta fram en ugnsform och lägg ett lager tomatsås i botten, lägg sedan ner pastarullarna med skarven nedåt. Skeda över resterande tomatsås och se till att rullarna täcks ordentligt så att inte pastan bränns i ugnen. Toppa med några skivor mozzarella och tillaga i 25-30 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.