Små köttfärspiroger med tacosmak

God morgon! Det är ju fredag idag och många familjer äter säkert tacos som fredagsmys och det är ju jättegott men idag ska det bli tacopiroger hos oss istället. Upptäckte att jag hade en rulle smördeg i kylen som behövde användas så då gjorde jag de här små söta tacopirogerna igår och det blev några över som vi ska äta till middag idag. De här pirogerna funkar jättebra som både middag eller som plockmat och är dessutom väldigt goda att äta både varma och kalla. Hoppas att ni får en jättefin fredag och helg!
Ingredienser
100 g köttfärs
1 rulle smördeg
2 msk tacokrydda
1 rödlök
6 champinjoner
1 ägg till pensling
Smör till stekning
Gör så här
Skär rödlöken och champinjonerna i små bitar och stek i lite smör i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och stek tills köttfärsen är genomstekt, tillsätt då tacokryddan och rör runt så att allt blandar sig ordentligt. Skär smördegen i 10 rutor och lägg en sked av den avsvalnade köttfärsröran i mitten av fyrkanten. Vik över smördegen hörn mot hörn så att det bildas en triangel och nyp ihop kanterna så att inte fyllningen rinner ut.
Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda i 12-25 minuter i 225 grader mitt i ugnen. Pirogerna ska vara gyllenbruna och frasiga. Servera tillsammans med en god sallad.











Ser jättegoda ut :)