Tessans goda centercookies

Såg ett sånt gott recept på centercookies på Tessanbakar.se  så jag var tvungen att testa det och det var precis lika gott som det såg ut. Kakorna är knapriga på utsidan och har ett mjukt inkråm och det är supergott med den mjuka centerchokalden i mitten. 
 
Ingredienser till 12 st centercookies 
 
50 g mjukt smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl brunt farinsocker
0,5 tsk vaniljsocker
12 bitar center
0,5 tsk bikarbonat 
1,5 dl vetemjöl
0,5 ägg 
1/4 tsk salt 
 
Gör så här
 
Vispa smör, strösocker och farinsocker krämigt, tillsätt sedan ägg och vaniljsocker och rör ihop. Blanda vetemjöl, salt och bikarbonat så att allt blandas ordentligt och tillsätt sedan det till smeten. Rör ihop allt till en smidig deg. Ta fram en minimuffinsplåt och fyll den med pappersformar. Rulla 12 bollar och lägg ner dem i minimuffinsformarna och grädda i 10-12 minuter i 175 grader i ugnen. 
 
Ta ut muffinsplåten ur ugnen och gör ett lagom stort hål i mitten av varje cookie så att en bit center passar. Tryck ner en centerbit i varje kaka och grädda i ytterligare 2-3 minuter i ugnen. Låt sedan svalna på galler. Ät och njut! 
 
 
 
 
#1 - - Tessan:

Åh vad fina dom blev <3
Så otroligt söta formar också!

Svar: Ja de blev superfina, tack för ett gott recept =)
Lina

#2 - - Jossan:

Går det att grädda dem och sedan stoppa ner centern utan att behöva stoppa in dem igen? Jag vill gärna göra dem men jag vill inte att centern ska smälta.
Tacksam för svar!

Svar: Jag tror att det går att grädda dem och sen stoppa ner centern utan att stoppa in dem i ugnen igen. Lägg till 5 min på gräddningstiden så tror jag det blir bra ☺
Lina