Gott nybakat bröd

Idag provade jag brödet som jag bakade igår och åt det till frukost och det blev lika bra som vanligt. Om man gör som man ska ska brödets inkråm bli lite segt och med många luftblåsor och det blev det den här gången. Jag brukar inte använda mig av termometrar och sånt när jag bakar utan brukar chansa lite när jag ska ta ut brödet och det brukar bli rätt bra ändå, slapp degrand och degighet inne i brödet. 
 
Ingredienser: 
6 dl kallt vatten
25 g jäst
12-13 dl vetemjöl med hög proteinhalt
0,5 msk salt 
 
Gör så här:
Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt och mjöl och arbeta med hjälp av en degblandare i ca 5 minuter till en ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk i 2,5 timmar. Stjälp upp degen på en inoljad arbetsbänk (använd INTE mjöl, då blir degen för mjölstinn) och dela degen i 2 lika stora delar. Vik snabbt ihop bitarna och forma till 2 ganska stora baguetter och lägg på en bakplåt försedd med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden i mitten av ugnen i först 15 minuter på 250 grader, sen drar du ner temperaturen till ca 180 grader och gräddar i ytterligare 20 minuter. Kasta in 1 dl kallt vatten på ugnsbottnen när du sätter in bröden i ugnen för att få en finare skorpa på brödet. Låt svalna på galler.