Recept på den helstekta oxfilén från helgen

Här kommer mitt recept på den helstekta oxfilén som jag gjorde till vår lördagsmiddag, den blev väldigt saftig och god och precis lagom genomstekt. Något som jag tycker är väldigt skönt med vår nya ugn är att det är en inbyggt stektermometer i den så man behöver bara stoppa in den ena änden av stektermometern i köttet, den andra i ugnen och sen ställa in vilken innertemperatur det ska vara och sen piper ugnen när det är färdigt.
6 portioner
1.2 kg oxfilé
2 msk torkad rosmarin
2 msk havssalt
1 msk svartpeppar
Smör att steka i
Gör så här
Putsa oxfilén ren från hinnor och om den är ojämn i formen så får du binda upp den så att den blir jämnt tjock. Krydda oxfilén med salt, peppar och rosmarin och klappa in kryddorna ordentligt. Låt en stekpanna bli riktigt het och bryn oxfilén runt om och på ändarna och lägg den sedan i en ugnsfast form. Sätt i en stektermometer och ställ in den på 55 grader och tillaga den på 175 grader i ugnen. När den är uppe i temperatur tar du ut den och virar in den i aluminiumfolie och låter den vila i minst 10 minuter. Skiva upp den i lagom tjocka skivor.



