Finska pinnar
Finska pinnar har jag aldrig bakat förut men jag tycker väldigt mycket om att äta dem men har alltid köpt dem färdiga i affären men nu var det dags att baka egna. Finska pinnar är en småkaka som är väldigt enkel att baka och som blir sådär mör och spröd och bara smälter i munnen. De här finska pinnarna skickade jag med min man till hans jobb men jag ångrar att jag inte sparade några hemma för de blev väldigt goda =)
Ingredienser till ca 50 st
5 st bittermandlar
200 g smör
4.5 dl mjöl
0.5 dl socker
1 uppvispat ägg
Hackad mandel
Pärlsocker
Gör så här
Riv bittermandlarna fint, lägg i en skål tillsammans med smöret, mjölet och sockret. Arbeta ihop till en smidig deg och låt vila i kyl i 30-45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 4 delar och rulla varje del till en fingertjock rulle. Skär rullen i 3 cm långa bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över hackad mandel och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Helt klart en underskattad klassiker :-)