Härlig köttfärspaj till middag

Idag blir det en god köttfärspaj till middag med lite sting av sambal oelek och oregano. När vi gör köttfärspaj här hemma blir det alltid det här receptet och det blir alltid lika gott. Jag tycker att det är gott att äta paj men tycker att det är sjukt tråkigt att klä formen med pajskalet så det blir alltid min mans jobb =)
 
Ingredienser 6 portioner
400 g köttfärs 
4 msk tomatpuré
1 gul lök
2 dl riven ost 
1 tsk oregano
1 hackad vitlök
1 msk smör
3 ägg
3 dl mjölk
 
Pajskal
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
125 g smör
 
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till degen i en bunke och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (26-28 cm i diameter) och förgrädda pajskalet i 10-15 minuter i 200 grader. 
 
Hacka löken och vitlöken och fräs sedan i en stekpanna med lite smör tills det har blivit mjukt. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är färdig, tillsätt då tomatpurén, oreganon, salt och peppar. Ta av från värmen och rör runt så att allt blandar sig med varandra. Låt svalna lite. Häll sedan över köttfärsröran i pajskalet och bred ut i ett jämt lager.
 
Vispa ihop äggen och mjölken och häll sedan äggstanningen över köttfärsröran. Toppa med den rivna osten och sätt sedan in pajen i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.