Härlig söndagsmiddag

På söndagar tycker jag att det är trevligt att lägga ner lite extra tid på middagen och igår blev det en god köttfärslimpa med potatis, trattkantarellsås, sallad och pressgurka. Köttfärslimpa är något som jag inte lagar så ofta men man borde göra det för det är ju väldigt gott, enkelt att göra och sköter sig själv i ugnen.
Ingredienser till köttfärslimpan
500 g köttfärs
0.5 dl mjölk
0.5 dl grädde
0.5 dl ströbröd
1 ägg
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 gul lök
Gör så här
Blanda ihop mjölken, grädden, ströbrödet, ägget, saltet och pepparen i en skål och låt svälla i 5 minuter. Blanda i köttfärsen och hacka löken och blanda alltihop till en smet där allt är jämt fördelat. Smörj en ugnsfast form med fett och lägg sedan ner köttfärsen där och forma den till en limpa. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Ös den med fettet som samlas i formen 2 gånger. Låt stå 5 minuter innan servering.







