Bruschetta med avokado, tomater, lök och basilika

Ibland när det känns som att man inte har någonting att laga mat av hemma tycker jag att det är roligt att göra en liten kylskåpsrens och slänga ihop något gott av det som finns. Den här gången hade vi en avokado, några körsbärstomater, en rödlök, lite basilika och en halvgammal baguette som jag använde till att göra goda bruschettas av till middag och de blev jättegoda. Av någon anleding känner man sig lite stolt när man lyckas trolla fram en helt ny rätt av några snuttar av sånt som finns hemma. 
 
Ingredienser
10 skivor baguette
Några körsbärstomater
0.5 rödlök hackad 
1 avokado
Några blad basilika
Olivolja
Salt och peppar 
 
Gör så här
Skär tomaterna och avokadon fint och lägg i en skål tillsammans med rödlöken. Hacka basilikan och lägg den i skålen tillsammans med olivolja, salt och peppar. Blanda runt. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla baguettskivorna med lite olja och lägg på en bakplåt. Sätt in den i den övre delen av ugnen och ta ut när skivorna är gyllenbruna. Låt skivorna svalna lite och lägg sedan på grönsakerna, ät på en gång. 
 
 
 
 
#1 - - Caroline:

Vi testade din bruschetta i dag och den var himmelskt god.

Svar: Vad kul att ni tyckte om det, den är supergod och med mycket goda smaker =)
Lina