Jättegod och saftig chokladkaka

Den här goda och saftiga chokladkakan bakade jag igår och det är en av de godaste mjuka chokladkakorna jag vet. Den håller sig dessutom bra och blir inte torr utan behåller sin saftighet i flera dagar och har ett gott knaprigt lager av ströbröd. Igår när jag var ensam hemma roade jag mig med att titta på "hela sverige bakar" och de skulle göra just mjuka kakor så då blev jag också sugen på att baka en mjuk kaka och då blev det den här. 
 
Ingredienser
2 st ägg
150 g smör
3 dl socker
1.5 dl hett vatten
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2.5 dl vetemjöl
 
Smält smör och ströbröd till formen 
 
Gör så här
Blanda samman alla torra ingredienser i en skål, smält smöret och blanda i det, vattnet och äggen i de torra ingredienserna. VIspa med elvisp till en jämn smet. Häll smeten i en brödform som är smörad och bröad med ströbröd. Grädda i mitten av ugnen på 175-200 grader i 35-40 minuter. 
 
 
#1 - - Annica:

Provar detta recept nu. Min smet blev mycket tunnare än din, ser det ut som. Men det blir nog himla gott ändå ;)

Svar: Aha, konstigt att den blev tunnare, hoppas att kakan blev god ändå =)
Lina

#2 - - Annica:

Jag kan ha haft i för lite mjöl faktiskt. Fick ha den lite längre i ugnen för att den skulle bli fast. Men den blev riktigt god. Ett väldigt bra recept, om man har rätt mängd mjöl i ;)