Min goda färska pasta med fläskfilé och rosmarinsås

Igår åt vi en av våra absoluta favoriträtter; färsk pasta med fläskfilé och rosmarinsås. Den här gången var det min man som gjorde maten och det blev jättegott och såsen kan man äta med sked =) 
 
Ingredienser
Fläskfilé ca 8-900 g. 
Smör att steka i 
Salt, peppar, torkad rosmarin
 
Rosmarinsås
5 dl creme fraiche 
1 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
4 msk koncentrerad kalvfond (helst touch of taste) 
1 tsk torkad rosmarin 
 
Färsk pasta
2 paket färsk pasta, jag använder fettuccini men ta den du tycker bäst om 
1 ask körsbärstomater
1 hackad vitlöksklyfta
4 msk balsamvinäger
50 g smör
2 nävar ruccola
 
Gör så här: 

Börja med att ta bort alla senor och putsa fläskfilén fin. Skär den i lagom stora skivor, jag brukar skära ca 2 cm breda skivor. Sätt på pastavattnet i en stor kastrull. Dela körsbärstomaterna på mitten och hacka ruccolan grovt. Krydda fläskfilén med salt, peppar och rosmarin och stek läskfilén tills den är genomstekt.
 
Blanda ingredisenerna till rosmarinsåsen i en kastrull och låt koka upp och sen småputtra i 5 minuter. 
 
Smält smöret till den färska pastan i en stekpanna och lägg sedan i vitlöken, ruccolan och tomaterna och låt de svänga runt i smöret. Tillsätt balsamvinägern efter ca 2 minuter och ta sedan av stekpannan från plattan. Lägg i den färsta pastan i det kokande vattnet och koka i 2-3 minuter, den ska fortfarande vara lite al dente. Häll av pastavattnet och häll sedan över tomat och ruccolablandningen över pastan och blanda runt försiktigt. 
 
Lägg upp pastan på en tallrik, lägg på fläskfilén och häll på generöst av såsen (det ska vara mycket sås), ät och njut! 
 
#1 - - Mårtenssons Kök:

Så många goda smaker tillsammans, mums!

Svar: Ja det är en riktigt god rätt =)
Lina