Pizza Hawaii i långpanna

Pizza är något som är väldigt trevligt att göra själv hemma och om man är många (eller vill ha matlådor) så är en långpannepizza ett bra alternativ. Innan vi flyttade hade jag en baksten som var jättebra att göra portionspizzor på men tyvärr sprack den så vi slängde den i flytten och har inte hunnit köpa en ny än. 
 
Även fast det här är en långpannepizza så får den en trevlig krispighet i bottnen samtidigt som den är mjuk och lite som en tunnare pan-pizza. Den här gången blev det en pizza Hawaii med ananas, champinjoner, rökt skinka. tomatsås och ost och den blev riktigt god =) Var försiktig bara när ni ska äta pizzan; ananasbitarna blir supervarma i ugnen och det är lätt att bränna sig i munnen om man inte är försiktig. 
 
Ingredienser
25 g jäst
2 dl ljummet vatten
5-6 dl vetemjöl special
3 msk olivolja 
1 tsk salt 
 
10 färska champinjoner
Rökt skinka i skivor
1 liten burk med ananas i bitar
1 liten burk tomatsås med basilikasmak 
3 dl riven ost 
 
Gör så här
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt olivoljan, vetemjölet och saltet. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter till dubbel storlek. Kavla ut degen till en tunn rektangulär platta som är lika stor som plåten. Lägg degplattan på en bakplåtspappersförsedd plåt och lägg på tomatsåsen i ett tunt lager, lämna 1 cm längs kanten fri. Skär skinkan och champinjonerna i lagom stora bitar och fördela jämt över pizzan. Sprid ut anansen över pizzan och toppa med den rivna osten. Grädda i 250 grader i ca 15 minuter.
 
 
#1 - - Therése:

Så gott med hemmagjord pizza, speciellt en Hawaii :)