Sesampanerade pilgrimsmusslor asian style

Ikväll har vi ätit de här goda pilgrimsmusslorna som förrätt och det blev hur gott som helst. Jag tittade lite i min kokböcker och hittade det här receptet i Leif Mannerströms kokbok om skaldjur så vi bestämde oss för att prova det. Pilgrimsmusslor har alltid varit en favorit hos mig, tycker att smaken är jättegod och att när man steker dem ganska hårt så blir det en slags karamellig yta som blir väldigt god. 
 
Ingrediernser till 2 portioner
8 st pilgimsmusslor
2 msk sesamfrön
1 knippe salladslök
2 msk soja
2 msk hackad ingefära
1 hackad vitlöksklyfta
Olja att steka löken i 
Smör att steka pilgrimsmusslorna i 
 
Gör så här
Skär löken i ca 1 cm stora botar och stek den tillsammans med en hackad klyfta vitlök i en stekpanna med lite olja i. Häll ut sesamfröna på en tallrik och vänd pilgrimsmusslorna i det. Stek pilgrimsmusslorna på hög värme från början i en stekpanna med smör i tills de blir gyllenbruna och färdiga. Lägg löken på en tallrik och lägg pilgrimsmusslorna runt löken. Strö över den hackade ingefäran och droppa över sojan. Ät på en gång.