Söta madeleinekakor

När jag städade i kökssåpen i helgen så hittade jag min madeleinekakeform längst in i ett skåp och kom på att jag inte hade gjort madeleinekakor på länge så då bestämde jag mig för att göra dem. Länge tyckte jag inte alls om citrus i kakor men nu har jag börjat tycka om det och de här madeleinekakorna har en jättegod smak av citron som inte tar över utan bara ger extra smak.
Jag tycker att det är trevligt när man gör kakor i portionsformar så att man slipper skära upp bitar och det känns som att de här kakorna håller sig saftiga längre än en vanlig sockerkaka också.
Ingredienser för 9 st
75 g mjukt smör
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Finrivet skal av 1 citron
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa ihop smöret, vaniljsocker, strösocker och citronskal krämigt i en bunke. Tillsätt de 2 äggen och rör i dem i smeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Pensla en madeleineplåt med smält smör och klicka ner smet i fördjupningarna så att de nästan är fulla. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp dem ur formarna direkt och låt svalna på ett galler. Ät och njut!




