Hemmagjord bärglass i nya glassmaskinen

I helgen kom Oskar hem med en present till mig från honom och Felicia och det var en glassmaskininsats till vår kitchen aid-maskin (som han själv har tjatat om ett tag). Oskar tycker nämligen inte om vanlig köpeglass så mycket utan vill att den ska smaka mer grädde och färska bär vilket den här glassen som vi gjorde nu i helgen smakade. När han var liten gjorde de glass hemma ibland och då hade de gjort en bärglass på ett enkelt glassrecept och vi provade att göra den här glassen efter det receptet. 
 
Det går supersnabbt att göra den här glassen eftersom man bara blandar ihop alla ingredienser kalla och det är inga ägg som ska vispas och ingen gräddmjölk som ska värmas upp. 
 
Ingredienser
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk citronsaft
250 g bär
1.5 dl socker
 
Gör så här
Mosa eller mixa bären och blanda sedan ihop dem med de andra ingredienserna. Ta fram glassmaskinen och sätt igång den, häll sedan ner glassmeten och låt den gå där i 30-40 minuter. Ät på en gång eller frys in den om du vill ha en fastare glass.