Test av 2 kräftor

Nu är kräftsäsongen igång på allvar och det märks i mataffärernas kyl och frysdiskar - det finns hur mycket kräftor som helst och det är lite av en utmaning att hitta goda kräftor. I vår familj är det jag som äter kräftorna och Oskar som riktar in sig på vitlöksbrödet och västerbottenpajen =) I veckan har vi testat 2 olika sorters frysta kräftor som hade fått bra betyg i ett kräfttest som jag hade läst och så här tyckte jag:

Superjumbo kräftor vildfångade från Egypten: Kräftorna hade väldigt stora klor men tyvärr satt kloköttet fast i skalet väldigt mycket där och var riktigt svårt att få loss, dock smakade det gott. Kräftan är mörkröd och alla i paketet hade en jämn färg och det var ingen som kändes sunkig, skalet var ganska hårt. Kräftstjärten var fast och med mycket kött på och smöret smakade bra, dock fanns det någon lite konstig svag söt ton i köttet som jag inte tyckte var så wow, föredrar när de smakar mer salt. Överlag en god kräfta men hade önskat mer sälta. Betyg 3 av 5.

Kinesiska jumbokräftor: Den här kräftan hade lite mer sälta och jag tycker nog att den var godare än den ovan. Betydligt mindre klor och även här fastnar kloköttet i själva skalet så man får pilla till förbannelse, gott kött i dock. Ganska stora kräftstjärar och mycket smör i kräftan. Ganska mjukt skal och en jämn lite ljusare färg. Betyg 4 av 5


De båda kräftorna bredvid varandra, som ni ser är super jumbokräftan lite större och med rejäla klor och mörkare färg.