Så himla god torskrygg med vitvinssås till middag

Torskrygg är en stor favorit här hemma när det kommer till fisk och när man rimmar den och steker den i en stekpanna så får den så himla god smak och en knaprig yta. Den här gången serverade vi torskryggen med vitvinssås, pressad potatis och kokt sparris och det blev en riktigt god middag.
Ingredienser till såsen
2 st scharlottenlökar
3 dl vispgrädde
1.5 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 msk pressad citron
0.5 dl hackad gräslök
75 g smör
0.5 dl creme fraiche
Gör så här
Hacka scharlottenlökarna och svetta dem i en kastrull med lite olja i. Tillsätt sedan det vita vinet, grädden och fiskbuljongen och låt koka i ca 20 minuter. Sila av såsen i en ny kastrull och tillsätt citronsaften, smöret, creme fraichen och gräslöken. Servera till en god fiskbit.




