Goda hemmagjorda crème brule till efterrätt

När man är ute och äter på restaurang så brukar det alltid finnas creme brule till dessert och det kan antingen vara jättegott eller mindre gott beroende på om det är gjort på riktigt eller inte. Jag tycker att det ska göras med äkta vaniljstång och vispgrädde och ha ett ganska tjockt lager med karamelliserat socker högst upp som man knackar hål på med skeden. 
 
Ingredienser till 6 portioner
6 st äggulor
1 urskrapad vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3/4 dl socker
 
Gör så här
Vispa upp äggulorna med sockret så att gulorna blir ljusare i färgen. Koka upp vaniljstången tillsammans med grädden och mjölken, ta av från plattan och låt svalna i 10 minuter. Vispa ner gräddmjölken under kraftig omrörning i äggulorna och rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten i portionsformar och grädda i mitten av ugnen på 100 grader varmluft i 60-75 minuter tills det har stelnat. Låt svalna i kylskåp några timmar eller över natten. Vid servering strör du på socker och bränner av med en brännare eller på grill i ugnen.