Goda madeleinekakor

Idag har jag bakat de här goda madeleinekakorna på eftermiddagen. Tycker att det är lite sött när man får en liten kaka som är en portionssockerkaka med citronsmak och formad som en snäcka =) 
 
Det är ju hur kallt och blåsigt ute som helst och då är man inte så sugen på att gå ut på en promenad så då blev det bakning hemma istället, fick lite hjälp av vår lilla katt som satt bredvid och mjauade och tittade på hela tiden. 
 
Ingredienser för 10 st
75 g mjukt smör
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Finrivet skal av 1 citron
2 ägg 
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver 
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa ihop smöret, vaniljsocker, strösocker och citronskal krämigt i en bunke. Tillsätt de 2 äggen och rör i dem i smeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Pensla en madeleineplåt med smält smör och klicka ner smet i fördjupningarna så att de nästan är fulla. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp dem ur formarna direkt och låt svalna på ett galler. Ät och njut!