God bacon och broccolipaj till lunch

Pajer tycker jag är gott att äta till lunch när vi båda är hemma och idag blev det en paj med bacon och broccoli och den blev väldigt god. Vi åt den med en sallad på machesallad, tomater, gurka, rödlök, olivolja och balsamvinäger. Även om pajer är väldigt goda att äta så tycker jag att det är sjukt tråkigt och jobbigt att fodra pajformen med degen men när det väl är klart är det bara roligt (brukade leja ut det arbetet på Oskar förut men den här gången slapp han eftersom han hade hand om Felicia istället). 
 
Ingredienser till 1 paj
1 paket bacon
4 dl broccoli
3 st ägg
3 dl mjölk
2 dl riven ost
Salt och peppar
 
3 dl vetemjöl
125 g smör
1-2 msk vatten
 
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till degen i en bunke och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (26-28 cm i diameter) och förgrädda pajskalet i 10-15 minuter i 200 grader. 
 
Skär baconet i lagom stora bitar och fräs dem i en varm stekpanna så de blir knapriga. Skär broccolin i små bitar. Ta ut pajskalet från ugnen och lägg ner baconet och broccolin. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Strö ut osten i ett jämt lager över pajen och avsluta med att hälla äggstanningen över allt. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. 
 
#1 - - I:

Bra med bacon , det piggar upp rätten. Jag gjorde en broccolipaj i måndags utan bacon. Nu förstår jag. Tack för tipset.