Härliga baguetter med olika frön

Det här är ett jättegott recept på baguetter som jag bakar här hemma ibland, det är lite tidskrävande men behöver inte så mycket passning utan det är mest jästiderna som är långa. Fördegen tar 4 timmar att göra men eftersom den inte behöver någon passning kan man ju åka iväg och göra andra saker under tiden. 
 
Oskar suckar lite när jag bakar de här baguetterna på sommaren eftersom de ska gräddas i en väldigt varm varmluftsugn och då blir det rätt varmt i köket ett tag =) 
 
Ingredienser
Deg nr.1 (poolish)
5 g färsk jäst
3 dl kallt vatten
5 dl vetemjöl special
 
Deg nr.2 
15 g färsk jäst
3 dl kallt vatten
1 sats deg 1 (poolish)
1 msk havssalt
1 msk strösocker
7-8 dl vetemjöl special 
 
Frön att toppa med 
 
Gör så här
Deg nr1: Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Tillsätt vetemjölet och rör tills degen är slät. Täck bunken med plastfolie och jäs i 4 timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten. 
 
Deg nr 2: Smula lästen i en bunke och tillsätt vattnet och rör om. Tillsätt deg 1, salt, strösocker och vetemjölet tills degen går ihop. Arbeta degen i maskin på låg hastighet i ca 15 minuter (gör ett glutenprov). Jäs i bunken i ca 1,5 timme. 
 
Sätt ugnen på 250 grader varmluft. 
 
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, dela den i 4 delar och tryck försiktigt ut varje del till en rektangel och rulla ihop den, lägg dem på en baguetteplåt. Låt dem jäsa under bakduk i 1 timme. Pensla baguetterna med vatten, strö på fröna och gör några snitt med en vass kniv diagonalt över varje baguette och ställ sedan in plåten i ugnen. När bröden börjar få en fin färg sänker du temperaturen till 200 grader och gräddar färdigt bröden, de ska gräddas i totalt ca 30 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.