Stekt torsk med äggsås och färskpotatis

Torsk med äggsås har inte jag ätit på säkert 20 år och när man har sett rätten ute på restauranger ser det inte så himla gott ut men jag bestämde mig för att testa att laga det hemma till middag och det blev riktigt bra faktiskt. Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något. Till maten drack vi en jättegod äppelmust som var väldigt törstsläckande och inte för söt. 
 
Recept på äggsåsen
3 dl mjölk
2 hårdkokta hackade ägg
1.5 msk vetemjöl
Vitpeppar och salt
 
Gör så här
Vispa ihop mjölet med mjölken och ställ kastrullen på en medelvarm platta och vispa så det blir en lagom tjock sås. Tillsätt de hackade äggen, vitpepparn och saltet. Servera till stekt torsk och kokt potatis.