Supergod gulasch som långkok i ugn

Som jag har sagt tidigare så kan man passa på att göra långkok när man är föräldraledig och har hela dagarna på sig att leka hemma med bebisen och samtidigt ha en gryta i ugnen. Här har jag testat ett recept på en gulaschgryta gjord på högrev och det blev riktigt gott faktiskt, köttet blev mört och såsen mustig och smakrik. 
 
Anledningen till att jag blev sugen på att göra just en gulaschgryta var att när vi var på sjukhuset och skulle bli igångsatta när Felicia föddes så var det en jättegod gulaschgryta till middag där. Det enda problemet var att jag bara hann ta 3 tuggor av den för sen var det dags att kolla värkar och hjärtslag på bebisen och då var jag tvungen att ligga ner på rygg och när det väl var avklarat skulle vi ner till förlossningen på en gång så jag missade den goda middagen. 
 
Ingredienser
1 kg högrev
2 burkar krossade tomater
2 gula lökar
1 köttbuljong 
2-3 msk paprikapulver
1 dl tomatpuré
1.5 msk kummin
2 lagerblad
1 msk hela pepparkorn
2 dl vatten
Salt och peppar
 
Gör så här
Skär högreven i 2 cm stora bitar och fräs i en stekpanna. Skär löken i stora bitar och lägg sedan ner köttet, löken och alla de andra ingredienserna i en ugnsfast kastrull med lock. Sätt ugnen på 125 grader och ställ sedan in grytan i mitten av ugnen och låt den stå där 3-4 timmar tills köttet är mört. Servera med ris.