Underbar Devil's food cake och ett misslyckande

 
 
God eftermiddag! I förrgår hade vi besök av en vän med sina 2 barn och det var första gången som vi träffade den minsta som bara är 2 veckor gammal. Han var sååå liten och då var han ändå större än Felicia var när hon var nyfödd men varken jag eller Oskar kunde minnas att hon har varit så liten. Vi fick båda prova att hålla den lilla bebisen och han vägde ju nästan ingenting, det gick hur bra som helst att bära runt på en arm utan att bli trött till skillnad från vår lilla bebis som har växt så det knakar. 
 
Vi bjöd på hamburgare till lunch (bilder kommer snart) och sen en Devil's food cake till kaffet och den här kakan blev riktigt god om än lite mäktig med all glasyren (skulle jag göra den igen skulle jag nog minska på glasyren). Egentligen skulle vi ha bjudit på en Red velvet cake men den blev helt fruktansvärd i smaken faktiskt så det blev en liten panikbakning av Devil's food cake på morgonen.
 
Jag vet inte vad som var felet för jag följde receptet till punkt och pricka men jag tyckte att den smakade hemskt så den hamnade tyvärr i soporna. Den var liksom hur fet som helst i konsistensen, hade en jättekonstig eftersmak och blev inte bra alls tyvärr. Iofs har jag aldrig ätit en Red velvet cake så den kanske ska smaka så som den gjorde men då är den inget för mig (tänker att den är från amerikanska södern och där sparar man ju inte på fettet eller sockret dirkekt). 
 
Ingredienser till Devil's food cake
50 g kakao
100 g mörkt muscovadosocker
250 ml kokande vatten
125 g mjukt smör
150 g socker
225 g mjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 stora ägg
 
30 g mörkt muscovadosocker
300 g mörk choklad
175 g smör
125 ml vatten 
 
Gör så här
Mät upp kakaon, muscovadosockret och vattnet i en skål och blanda runt så sockret löser upp sig. Vispa sockret och smöret i en köksassistent så det blir ljust och fluffigt. Blanda mjölet, bakpulvret, bikarbonaten och vaniljsockret i en skål. Tillsätt äggen under vispning i smörblandningen, sedan mjölblandningen och till slut kakaaoblandningen och låt allt bli till en jämn smet. Smöra 2 20 cm formar och häll ner smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter på 180 grader. Stjälp upp kakorna på ett galler och låt stå och svalna helt efteråt. 
 
Gör glasyren på en gång eftersom det tar ett tag innan den blir bredbar. Koka upp vatten, smör och muscovadosocker i en kastrull. Ta sedan av kastrullen från värmen och blanda i chokladen så att den smälter. Vispa lite och ställ sedan in glasyren i kylskåpet och låt den vara där någon timme, vispa i den ibland. 
 
Lägg en av kakorna på ett fat och bred ut ett lager glasyr över den, lägg sedan på den andra kakan och bred ut resten av glasyren på toppen och på sidorna. Låt stå i kylen och stelna i 30 minuter.