En lätt somrig förrätt

Något som jag verkligen saknade att äta när jag var gravid var rökt och gravad lax. Jag vet att det ska fungera bra att äta det om laxen är nyrökt/varit fryst/har hanterats väl osv men jag vågade inte äta det ändå även om det säkert hade gått hur bra som helst (den första rätten som vi åt dagen efter att Felicia hade fötts var sushi och det har nog aldrig smakat så bra förut). 
 
Här kommer ett gott och enkelt recept på en förrätt/aptitretare som består av varmrökt lax, gurka, creme fraiche och laxrom. Det som är bra med den här rätten (förutom att den är så god och snabb att göra) är att man kan ha alla ingredienserna i kylen några dagar innan man gör rätten utan att de blir dåliga =)
 
Ingredienser
1 bit varmrökt lax
10 cm gurka
2 msk creme fraiche
2 msk laxrom
 
Gör så här
Dela laxen i mindre bitar och fördela dem jämt på ett uppläggningsfat. Skala gurkan och gröp ur kärnorna, skär sedan gurkan i små tärningar och strö över laxen. Klicka ut creme fraichen jämt över fatet och avsluta med att fördela laxromen jämt. Ät på en gång.