Fräsch lax och räktacos med mango och avokado

Nu är vi äntligen hemma igen efter en lång resa till Malmö och det var riktigt skönt att komma hem till vår lilla katt som har haft mina föräldrar som har tittat till honom. Nu ska vi bara ta det lugnt resten av dagen och vila efter resan, tvätta lite och packa upp alla saker (man har ju med sig hur mycket som helst när man reser med en bebis).
Jag älskar tacos och har mest ätit tacos med kött men nu på sommaren ville jag testa tacos med fisk och räkor eftersom det är lite lättare mat och det blev hur gott som helst. Till laxen och räkorna har jag en mango och avokadosallad och en gräddfil med limesmak.
Ingredienser till 4 portioner
8 tortillabröd
4 laxfiléer (portionsfiléer)
1 påse tacokrydda
2 dl skalade räkor
2 mango
2 avokado
1 liten rödlök
Saften av 1 stor lime
1 kruka koriander
Salt och peppar
1 tsk havssalt
1 tsk socker
2 dl gräddfil
Saften från 1 lime
Salt och peppar
Gör så här
Skär laxen i lagom stora bitar och stek dem tillsammans med räkorna, krydda med tacokryddan. Tärna mangon och avokadon och lägg dem i en skål. Skär rödlöken i små bitar och hacka koriandern grovt och lägg hos mangon och avokadon. Häll över limesaften, sockret, saltet och pepparn och blanda runt. Blanda gräddfilen med limesaften och saltet och pepparn. Servera allt i tortillabröd.




