Hemmagjord pizza med guldkant

God morgon! Nu är det redan onsdag och det känns som att den här veckan har gått ganska snabbt eftersom det var röd dag i måndags och vi var på bilresa till och från malmö hela helgen. Det gick mycket bättre än förväntat att resa med Felicia, hon sov hela tiden i bilen och hela nätterna på hotellen med undantag för mat en gång på natten så hon var hur duktig som helst. När det var dags för frukost för oss packade vi ner henne i hennes vagn och tog med henner ner till frukostmatsalen och där skötte hon sig också jättebra, hon sov eller låg i sin vagn och tittade runt och var nöjd med det.
När man blir sugen på pizza kan man bli sugen på antingen en flottig pizza från det lokala pizzasstället eller på en pizza med extra god topping som man gör själv hemma. Den här gången blev vi sugna på en extra god pizza som man gör hemma och vi valde att toppa den med mozzarella, tomatsås, soltorkade tomater, salami, parmaskinka, skogschampinjoner och ruccola *mums*
Ingredienser till 4 tunna stora pizzor
25 g jäst
2 dl ljummet vatten
5-6 dl vetemjöl special
3 msk olivolja
1 tsk salt
12 skivor parmaskinka
1 burk soltorkade tomater
12 skivor salami
16 skogschampinjoner
1 stor burk tomatsås
2 galbani maxi mozzarella
1 ask ruccola
Gör så här
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt olivoljan, vetemjölet och saltet. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter till dubbel storlek. Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje bit till en tunn pizzabotten. Bred ut tomatsåsen i ett tunt lager på degen och toppa sedan med de andra ingredienserna utom ruccolan. Grädda i mitten av ugnen på 225-250 grader i ca 10 minuter. Strö över ruccolan precis innan servering.





