Underbar förrätt med mozzarella och parmaskinka

När vi ska göra en förrätt hemma hos oss och det bara är jag och min man som ska äta så blir det 9 av 10 gånger den här förrätten eftersom den är så himla god men samtidigt enkel att göra (undantaget är på sensommaren/hösten när det finns färska kantareller att köpa - då blir det smörsteka kantareller på toast). 
 
I en vanlig caprese så har man ju egentligen bara tomater, buffelmozzarella, basilika, olivolja och salt och peppar men vi tycker att det blir extra gott om man slänger in lite parmaskinka också - det ger en god sälta till rätten. 
 
Ingredienser till 2 portioner
1 stor boll buffelmozzarella
6 skivor parmaskinka
10 körsbärstomater
Några blad färsk basilika
Olivolja
Salt och peppar
 
Gör så här
Skär mozzarellan i lagom stora bitar och placera på 2 tallrikar. Skär körsbärstomaterna i halvor och fördela dem jämt över mozzarellan. Lägg sedan på skivorna med parmaskinka, toppa med basilikan, olivoljan, salt och peppar.