Fina och spröda kanelkakor

God morgon! Jag älskar att baka småkakor och tycker att det är väldigt roligt att man av en deg kan göra flera olika sorters kakor. Den här gången blev det kanelkakor och syltkakor (kommer med bilder på syltkakorna snart) och de blev väldigt goda. De här kakorna blir nästan lite "sandiga" i konsistensen och smälter i munnen när man äter dem, samtidigt är de på något sätt lite mäktiga och nästan mättande så man äter inte så många på en gång. 
 
Idag funderar jag på om vi ska åka och titta på blåbärsbuskar till balkongen på eftermiddagen, jag har redan två stycken men jag älskar blåbär och skulle nog vilja ha åtminstone en till. Just nu växer det så det knakar ute på vår ena balkong som jag har fyllt med växter; min röda vinbär på stam har redan fullt med stora vinbärskart, krusbären på stam har också kart, den ena blåbärsbusken blommar för fullt och hallonen och lingonen har början till blomknoppar.
 
Jag har även en staketdruva som heter Spulga som jag köpte för två veckor sen och den har växt lite men kommer förmodligen inte att producera några druvor i år. Något som är lite tråkigt är att familjeäppelträdet jag köpte förra våren inte verkar ha klarat av vintern, den fick tyvärr inte någon lindesbergskruka som isolerar bra utan en vanlig stor i plast och det kanske var det som gjorde att den verkar död nu =( 
 
Ingredienser till 50 kanelkakor
5,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
300 g kallt smör 
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker 
1 msk vatten 
1 uppvispat ägg till pensling 
1 tsk kanel
2 msk strösocker 
 
Gör så här
Skär smöret i små tärningar och lägg i en bunke. Blanda ihop florsocker, potatismjöl, vetemjöl och vaniljsocker och blada sedan ner det i bunken med smöret. Arbeta snabbt ihop det till en deg, låt vila i kylskåp i ca 1 timme. Ta fram degen och rulla små bollar av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ta fram en gaffel och tryck på bollarna så att de plattas till lite och får fina spår av gaffeln. Pensla kakorna med ägget och blanda ihop kanelen med strösockret och strö över kakorna. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter på 200 grader varmluft. 
 
#1 - - Emma -Merakibeauty.se:

åh så gott det ser ut :)

Svar: Ja de blev väldigt goda =)
Lina

#2 - - Catarina:

Hej , Grattis till erna dotter :)
Låter som ni har en underbar balkong , skulle vara kul att få se liter bilder på den här på din blogg.
Ha' en trevlig helg !

Svar: Tack =) Ja balkonen är mysig, ska gå ut och ta lite kort på balkongen i helgen när det är finare väder, det har öst ner regn nästan hela dagen här så kommer det bilder på bloggen i början av nästa vecka. Trevlig helg!
Lina