Fina och spröda kanelkakor

Idag funderar jag på om vi ska åka och titta på blåbärsbuskar till balkongen på eftermiddagen, jag har redan två stycken men jag älskar blåbär och skulle nog vilja ha åtminstone en till. Just nu växer det så det knakar ute på vår ena balkong som jag har fyllt med växter; min röda vinbär på stam har redan fullt med stora vinbärskart, krusbären på stam har också kart, den ena blåbärsbusken blommar för fullt och hallonen och lingonen har början till blomknoppar.
Jag har även en staketdruva som heter Spulga som jag köpte för två veckor sen och den har växt lite men kommer förmodligen inte att producera några druvor i år. Något som är lite tråkigt är att familjeäppelträdet jag köpte förra våren inte verkar ha klarat av vintern, den fick tyvärr inte någon lindesbergskruka som isolerar bra utan en vanlig stor i plast och det kanske var det som gjorde att den verkar död nu =(
Ingredienser till 50 kanelkakor
5,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
300 g kallt smör
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
1 msk vatten
1 uppvispat ägg till pensling
1 tsk kanel
2 msk strösocker
Gör så här
Skär smöret i små tärningar och lägg i en bunke. Blanda ihop florsocker, potatismjöl, vetemjöl och vaniljsocker och blada sedan ner det i bunken med smöret. Arbeta snabbt ihop det till en deg, låt vila i kylskåp i ca 1 timme. Ta fram degen och rulla små bollar av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ta fram en gaffel och tryck på bollarna så att de plattas till lite och får fina spår av gaffeln. Pensla kakorna med ägget och blanda ihop kanelen med strösockret och strö över kakorna. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter på 200 grader varmluft.






åh så gott det ser ut :)