Hemmagjord rabarbersaft

God morgon! Idag ska jag och Felicia på presslunch på Vikinglines båt och prova deras barnmeny som Mikael Björklund tillsammans med några barn har satt ihop så det ser vi fram emot, hoppas att Felicia kommer att vara glad och nöjd under lunchen eller sova i sin vagn. 
 
I helgen gjorde jag rabarbersaft och den blev väldigt god och inte för söt med en smak av rabarber och citron och det blev 1.5 flaskor med saft som man ska blanda 1 del saft med 1 del vatten. Eftersom saften inte innehåller något konserveringsmedel så får man vara noga med att diska ur flaskorna ordentligt och decinfinsera dem innan man häller i saften så att saften inte blir dålig men den är så god att man hinner dricka upp den innan dess. 
 
Ingredienser
1 kg rabarber
3 dl strösocker
2 tsk citronsyra
Saften från 2 citroner 
1,5 liter vatten 
 
Gör så här
Skär rabarbern i små bitar (ca 1x1 cm stora) och lägg ner i en stor kastrull och häll över vattnet. Låt rabarbern koka i 15-20 minuter. Rör ej i rabarbern medan den kokar, då blir saften grumlig. Ta av kastrullen från plattan och sila av rabarbersaften i en mindre kastrull. Tillsätt citronsaft, citronsyra och strösocker och låt koka upp igen. Häll upp saften på decinfierade glasflaskor. När du ska dricka saften tar du en del saft och en del vatten