Pasta med tomatsås, räkor och bläckfisk

Igår var en ganska intensiv dag; Felicia har varit vaken nästan hela dagen och velat ha uppmärksamhet nästan hela tiden, vi hade ett BVC-besök med en läkarundersökning och kollade längd och vikt på Felicia och allt såg ut som det skulle. Jag gjorde dessutom en smulpaj med rabarber (finns det något godare än de första rabarberstjälkarna på våren?), pestosnurror och den här goda pastarätten till middag.
Hemma hos oss brukar vi ofta ha lite olika sorters skaldjur i frysen och den här gången hade vi tigerräkor och bläckfiskringar så då använde jag mig av det i pastan. Den här rätten är väldigt enkel att göra, smakar gott och går snabbt att laga så det är ju hur bra som helst.
Recept och bilder på smulpajen och pestosnurrorna kommer senare i veckan!
Ingredienser till pastarätten 4 portioner
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
1 stor vitlöksklyfta
1 gul lök
1 tsk socker
Salt och peppar
Olivolja att steka i
400 g valfria skaldjur
4 portioner pasta
1 dl riven parmesanost
Gör så här
Hacka löken och vitlöken fint och fräs dem mjuka i en kastrull med olja. Tillsätt vinet och låt det koka in i löken. När vinet har kokat in tillsätter du de krossade tomaterna, sockret, salt och peppar och låter koka i ca 5 minuter. Fräs skaldjuren snabbt i en het stekpanna och koka pastan. Blanda pastan med tomatsåsen, skaldjuren och den rivna parmesanosten och servera på en gång med lite riven parmesan på toppen.






