Grillpremiär!

Nu när våren är här är märker man att folk plockar fram sina grillar på balkongerna i vårt hus och vid lunchtid och middagstid sprider det sig den goda grilldoften över gatan. Eftersom vi bor i lägenhet får vi bara ha elgrill/gasolgrill på balkongen och vi har en elgrill från Weber som vi är jättenöjda med; det blir fina grillränder och den blir riktigt varm så det går snabbt att grilla. Det enda "felet" med den är att den är lite liten och det gör att det kan bli trångt när man ska grilla både grönsaker och kött. 
 
Vi hade grillpremiär för några dagar sen och grillade både till lunchen och middagen. Till lunch blev det lite enklare med grillkorv och bröd och till middagen blev det entrecote med sparris, potatisgratäng och tomatsallad och det var supergott. Det enda som är lite tråkigt är att jag inte vågar äta köttet rött eller rosa nu när jag är gravid så jag får alltid äta genomstekt grått kött men det är ju inte så lång tid kvar nu och det kommer att vara iaf 2 månader kvar på grillsäsongen efter att plutten är född. 
 
Hemma hos oss grillar vi mest nötkött och då brukar det bli entrecote, ryggbiff, oxfilé, T-bonesteak eller hängmörad chuckroll. Vi hade aldrig provat att äta chuckroll innan förra året men blev rekommenderade det i köttdisken på vår favoritaffär Ica Kvantum i Liljeholmen och det blev väldigt gott. Det är en ganska tjock och stor köttbit som passar bra att dela på och som har väldigt mycket smak men mer tuggmotstånd än de andra styckdetaljerna. 
 
#1 - - carolin:

Så gott! :O :P