Italienska köttbullar med tomatsås och pasta

God eftermiddag! Idag på förmiddagen har vi varit på MVC och lyssnat på pluttens hjärtljud och tagit lite prover på mig och allt var jättebra. Har varit väldigt yr på förmiddagarna senaste månaden och det var jag med Felicia också men det är bara att stå ut och vila mycket så brukar det gå över på några timmar. Fick säga vilket sjukhus vi vill föda på och vi önskade SöS som med Felicia och jag hoppas att vi hamnar där, var jättenöjda med allt där. 
 
Efter MVC träffade vi en kollega till Oskar och hans son som är 3 månader yngre än Felicia och åt lunch ihop på Vapiano i skrapan och det var gott och trevligt även om Felicia inte tyckte att hon skulle sitta fint i sin barnstol utan vara uppe i famnen och blev mutad med majskrokar. 
 
Igår gjorde jag en jättegod italiensk pastarätt efter ett recept av förra årets mästerkock Catarina König men istället för att göra egen tortellini kokade jag vanlig spagetti och det blev väldigt gott det också. Köttbullarna blev hur goda som helst och eftersom det både är fläskfärs, grädde och parmesanost i dem smakar de väldigt lent och ytan blir krispig och god. 
 
Ingredienser till 4 portioner
250 g fläskfärs
250 g nötfärs
1 gul lök riven
50 g parmesanost riven
1 ägg
1 msk ströbröd
1 dl grädde
1-2 tsk malen vitpeppar
1 knippe persilja finhackad 
2 tsk salt
 
800 g konserverade körsbärstomater
0.5 dl vitt vin
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
0.5 kruka basilika hackad 
1 msk citronsaft
1 nypa socker
Salt och peppar 
 
4 portioner spagetti 
 
Gör så här
Blanda alla ingredienserna till köttbullarna och rulla ganska stora köttbullar och stek på medelvärme i en stekpanna så att de blir genomstekta. Hacka löken och vitlöken fint till tomatsåsen och fräs dem i en kastrull på medelvärme så att de blir mjuka. Häll sedan på vinet, tomaterna och basilikan och smaka av med salt och peppar. Låt koka 10-15 minuter, smaka sedan av med citronsaft och socker. Koka pastan och lägg sedan upp pasta, köttbullar och tomatsås i pastatallrikar. Garnera med basilikablad.