Asiatisk lax med bakad spetskål

En sak som vi har provat en hel del de senaste veckorna är att testa helt nya recept 2-3 gånger i veckan för att hitta nya matfavoriter och få lite mer variation i vår mat. Ibland när vi har skrivit matsedlar för 3 veckor i taget känns det som att man inte riktigt vet vad man ska skriva eftersom det känns som att "det åt vi nyss" så nya maträtter har varit väldigt välkomna. Jag har tittat mycket på icas receptsida och hittat många nya recept där som vi har provat och de flesta har blivit väldigt goda och kommer att dyka upp på vår matsedel igen. 
 
Här är en god laxrätt som har smak av lime,soja och lite sesamolja och som lagas på en plåt i ugnen. 
 
Ingredienser till 4 portioner
4 bitar färsk laxfilé 
0,5 purjolök
2 msk olja
2 msk soja
2 tsk sesamfrön
1 tsk rivet limeskal
1 spetskål
1 tsk sesamolja
Körsbärstomater
 
Gör så här
Skär spetskålen i 6 delar och purjolöken i 1 cm stora bitar. Lägg ut spetskålen och purjolöken längs sidorna på en plåt klädd med bakplåstpapper. Lägg laxfiléerna i mitten och krydda med salt och peppar. Blanda ihop sojan, sesamoljan och limeskalet i en skål och pensla sedan på laxen och spetskålen.Lägg körsbärstoamaterna kring laxen och spetskålen. Strö över seamfrönen på laxen.  Tillaga i mitten av ugnen på 200 grader i 10 minuter, sen ställer du in ugnen på grill och låter plåten stå där tills laxen är färdig och kålen har fått lite färg. 
#1 - - Lillemmish- mode - inspo :

åh så smarrigt gott =) älskar lax

ha en bra dag

Svar: Ja det var gott =) Tack detsamma!
Lina