Kräftlunchen igår

God eftermiddag! Idag har det varit riktigt tråkigt väder med mycket regn så vi har mest varit hemma idag med undantag från en tur till Liljeholmens galleria för att handla middag (torskrygg) och en ny stekpanna eftersom vår gamla har gjort sitt. Vi har haft en teflonpanna av Jamie Oliver och det första året var den jättebra och ingenting fastnade men nu senaste månaderna har teflonet börjat lossna så det var dags att skaffa en ny. Den här gången blev det en "All steeel" med keramisk beläggning från Fiskars så nu till middagen ska vi testa att steka torskryggen i den. 
 
Igår hade vi Oskars bror med familj över på kräftor och det var väldigt gott och trevligt. Det är väl egentligen mest jag och Oskars brors fru som tycker allra bäst om kräftor men båda bröderna åt några var och Felicia fick också prova några kräftor. Hon var först lite tveksam men sen provade hon och ville ha mer även om hon tyckte bäst om västerbottenpajen med kantareller och en smörgås.
 
För de vuxna hade vi gjort en dip med sikrom som blev populär och det var gott att dippa lättsaltade chips i den. Till maten drack vi två sorters alkoholfri cider; ena med smak av fläder och den andra med smak av äpple. Jag tycker att det är godast att dricka en halvtorr cider som inte blir sötsliskig och den här från Herrljunga som vi drack var faktiskt väldigt god till de salta kräftorna. 
 
Kräftorna som vi åt var färska turkiska kräftor från Pandalus och de var väldigt goda i smaken; lagom salt och med mycket dillsmak, fasta i köttet och med lagom hårt skal som man inte behövde en nötknäckare till. Det enda lite negativa var att klorna var väldigt små och på vissa kräftor var det inte ens någon idé att ge sig på att bryta sig in i klorna utan det var lika bra att lämna dem.